Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου
24 Ιανουαρίου 2019, 12:23
A+ A-
Είχε παραμείνει 11 ολόκληρα χρόνια στην προεδρία του Ανώτατου Συνδικαλιστικού Οργάνου.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 ετών άφησε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ (Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων) Σπύρος Παπασπύρου, ο οποίος είχε παραμείνει επί 11 χρόνια στην προεδρία του Ανώτατου Συνδικαλιστικού Οργάνου.

Ο Σπύρος Παπασπύρου γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1961. Καταγόταν από το Καρπενήσι Ευρυτανίας και σπούδασε Δημόσιο Managment στο Middlesex University της Αγγλίας.

Ήταν συντονιστής του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού «Ακτίδα» ενώ διετέλεσε πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ για 11 χρόνια. Αποχώρησε οικειοθελώς από την προεδρία το 2011, εν μέσω των αντιδράσεων που είχε προκαλέσει η μεγάλη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, μετά το πρώτο μνημόνιο.

Κατά την αποχώρησή του είχε δηλώσει: «Σε αυτές τις θέσεις δεν πρέπει να παραμένεις πάνω από οκτώ-εννιά χρόνια. Παρέμεινα για να δούμε τι θα γίνει με το μισθολογικό.

Τώρα που το θέμα πάει για μετά τα μέσα Σεπτεμβρίου, δεν θα το παρακολουθήσω…Θα παραμείνω για λίγο στην εκτελεστική επιτροπή για να ενημερώσω».

Επιστροφή