Συνελήφθησαν 25 παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες

Συνελήφθησαν 25 παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες
20 Ιανουαρίου 2019, 11:22
A+ A-
Δούλευαν χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων.

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν, νυκτερινές ώρες της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Χαϊδαρίου και Ελευσίνας, σε Νοσοκομεία της Δυτικής Αττικής, για τον εντοπισμό γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Συγκεκριμένα, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε δύο Νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι 25 γυναίκες ( 24 αλλοδαπές και μία Ελληνίδα) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων.

Επίσης, δεν διέθεταν άδεια άσκησης επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας της αρμόδιας Αρχής. Επιπρόσθετα δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, κατά περίπτωση, από το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου και το αντίστοιχο της Ελευσίνας, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επιστροφή