Δολοφονία Τοπαλούδη: Ο 19χρονος κατηγορείται ότι μετά το έγκλημα βίασε και μία κοπέλα ΑμεΑ

Δολοφονία Τοπαλούδη: Ο 19χρονος κατηγορείται ότι μετά το έγκλημα βίασε και μία κοπέλα ΑμεΑ
18 Ιανουαρίου 2019, 15:02
A+ A-
Φρίκη και αποτροπιασμός - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, μετά τη δολοφονία της φοιτήτριας, είχε βιάσει μαζί με 23χρονο Ρομά, ο οποίος συνελήφθη, μία 19χρονη κοπέλα AμεA, σύμφωνα με τα στοιχεία της ελληνικής αστυνομίας.

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν στο κοινό αίσθημα τα νέα δεδομένα που έρχονται στο προσκήνιο κι αφορούν τους δύο φερόμενους ως δολοφόνους και βιαστές της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Τις προηγούμενες ώρες συνελήφθη ένας 23χρονος Ρομά (έπειτα από καταγγελίες και καταθέσεις) που τον εμπλέκουν σε ομαδικό βιασμό (μαζί με τον 19χρονο φερόμενο ως δολοφόνο της φοιτήτριας) μιας 19χρονης κοπέλας με ειδικές ανάγκες.

Το φρικιαστικό περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή του Ενυδρείου της Ρόδου. Η υπόθεση που ανακοινώθηκε επίσημα από την Αστυνομία, λαμβάνει ραγδαία εξέλιξη, αφού ο βιασμός αυτός σημειώθηκε λίγα μόλις 24ωρα μετά την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Στα χέρια τους οι αστυνομικοί έχουν ήδη τον 23χρονο Ρομά, ο οποίος, ομολόγησε και μεταφέρεται ενώπιον του Εισαγγελέα Ρόδου για να του απαγγελθούν βαρύτατες κατηγορίες.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Εξιχνιάστηκε στις 17 Γενάρη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, υπόθεση βιασμού ημεδαπής και ταυτοποιήθηκαν οι δράστες.

Πρόκειται για δυο άτομα, 23χρονο ημεδαπό και 19χρονο αλλοδαπό, ο όποιος βρίσκεται προφυλακισμένος σε κατάστημα κράτησης για υπόθεση ανθρωποκτονίας-βιασμού.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία υποβλήθηκε άμεσα στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ακολούθησε η έκδοση σχετικών ενταλμάτων σύλληψης.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης και όπως προέκυψε στο πλαίσιο αξιολόγησης πληροφοριακών στοιχείων και συνδυαστικής αξιοποίησης ερευνητικών δεδομένων, οι κατηγορούμενοι βραδινές ώρες της 1ης Δεκεμβρίου 2018, οδήγησαν την ημεδαπή σε  παραλιακή περιοχή στην πόλη της Ρόδου, όπου την εξανάγκασαν σε ασελγείς πράξεις και συνουσία.

O 23χρονος εντοπίσθηκε και προσήχθη στη Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου εξεταζόμενος περιέγραψε με λεπτομέρεια τις πράξεις τους».

Επιστροφή