Σάλτσα τόνου με πολύχρωμες πιπεριές
Ολες αυτές τις ημέρες καταναλώσαμε αρκετό κρέας. Γι' αυτό σας προτείνουμε μια συνταγή με τόνο, έτσι για να αλλάξουμε γεύσεις και ...ορέξεις.
Υλικά
• 140 - 150 γραμ. τόνος φιλέτο σε λάδι ή νερό
• 1/3 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 1 πράσινη πιπεριά ψιλικομμένη
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλικομμένη
• 1 κίτρινη πιπεριά ψιλικομμένη
• 1 κουτί χυμό ντομάτας (τύπου πουμαρό)
• 1/2 φλυτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
• 1 πρέζα ζάχαρη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τι κάνουμε
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 4' - 5', μέχρι να γυαλίσουν τα κρεμμύδια. Έπειτα προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον τόνο στραγγισμένο, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη σάλτσα για 10΄ περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στη συνέχεια, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας, προσθέτουμε το γιαούρτι ή την κρέμα γάλακτος, κι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1' - 2', ώσπου να δέσει η σάλτσα μας.
Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με ζυμαρικά και να απολαύσουμε ένα πολύ ωραίο πιάτο.




















