Κατασχέθηκαν πάνω από 17 τόνοι λαθραίου καπνού στη ...γειτονιά μας
Ισχυρό πλήγμα στα κυκλώματα παραγωγής και διάθεσης παράνομων καπνικών προϊόντων, επέφερε το ΣΔΟΕ Αττικής, εντοπίζοντας στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας καπνικών προϊόντων.
Ο κατασχεμένος καπνός ξεπερνά τους 17 τόνους, ενώ η διάθεση των τσιγάρων υπολογίζεται πως θα προκαλούσε στο ελληνικό Δημόσιο, ζημία τουλάχιστον 3,1 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο εντοπισμός του καπνού έρχεται σε συνέχεια ανακάλυψης παράνομου εργοστασίου τσιγάρων στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στην εγκατάσταση της Θήβας κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
Συνολικά 17.830 κιλά καπνού σε 120 συσκευασίες των 150 κιλών, μηχανήματα κοπής και επεξεργασίας καπνού, καθώς και άλλα βοηθητικά μηχανήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν στη διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως για την αποσύνδεση των μηχανημάτων εργάστηκε ειδικό συνεργείο, και για τη μεταφορά τους, λόγω μεγάλου αριθμού και όγκου, χρησιμοποιήθηκαν πέντε μισθωμένα φορτηγά αυτοκίνητα.
Σε ότι αφορά τον κατασχεμένο καπνό, συντάχθηκε πρωτόκολλο δειγματοληψίας και εστάλησαν δείγματα στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία. Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.



















