Χαράτσι 108 ευρώ στους ηλικιωμένους οδηγούς που θέλουν να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησης
Οι οδηγοί ηλικίας άνω των 74 ετών, εκτός από την ανάγκη να υποβληθούν από την αρχή σε εξετάσεις για να ανανεώσουν το δίπλωμα οδήγησής τους θα πρέπει να πληρώσουν και ...χαράτσι, που ανέρχεται συνολικά σε 108 ευρώ.
Συγκεκριμένα, η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Μεταφορών αναφέρει τα εξής:
"Με την κατάθεση της αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης για ανανέωση άδειας οδήγησης, ο ενδιαφερόµενος από τα «παράβολα» που αναφέρονται στο άρθρο 8 της υ.α. 50984/7947/2013 (Βʼ 3056), καταθέτει υποχρεωτικά το αποδεικτικό του προβλεπόµενου ποσού (50,00? – κωδικός τύπου e-παράβολου 23) για τις δαπάνες της ανανέωσης άδειας οδήγησης και το αποδεικτικό για την καταβολή του προβλεπόµενου ποσού (10,00? – κωδικός τύπου e-παράβολου 25) για τον προγραµµατισµό της δοκιµασίας προσόντων και συµπεριφοράς.
Το αποδεικτικό του προβλεπόµενου ποσού για την εκτύπωση του εντύπου (30,00? – κωδικός τύπου e-παράβολου 28) της άδειας οδήγησης καθώς και το αποδεικτικό για την καταβολή παγίου τέλους χαρτοσήµου και εισφοράς υπέρ ΤΣΑ (18,00? – κωδικός τύπου e-παράβολου 65), δύναται να καταβάλλονται µετά την επιτυχή δοκιµασία προσόντων και συµπεριφοράς."
Όπως καταλαβαίνετε από την ανάγνωση των παραπάνω, η πληρωμή των 60 ευρώ (παράβολα 23 και 25, 50+10 ευρώ) είναι υποχρεωτική, ακόμη και αν αποτύχει στις εξετάσεις ο υποψήφιος για ανανέωση του διπλώματος.



















