ΚΥΜΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 74-77: Eκανε το Θρύλο να ιδρώσει...
Βρήκε λύση στο μπλόκο της Κύμης ο Ολυμπιακός και πήρε τελικά τη νίκη (74-77) στο κλειστό της Κανήθου με ένα τρίποντο του Αξέλ Τουπάν.
Πολύ διαβασμένη παρουσιάστηκε η Κύμη και πραγματικά ήταν πολύ έτοιμη για να αντιμετωπίσει τον μεγάλο της αντίπαλο.
Οι παίκτες της έκαναν εξαιρετική εμφάνιση κι έβαλαν ...δύσκολα στους ερυθρόλευκους που έπαιξαν χωρίς τον Σπανούλη και η ομάδα του Πειραιά φάνηκε ότι δεν ήταν το ίδιο έτοιμη να παίξει χωρίς τον άσο της.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Κύμης ο ΝτεΒόν Ουάσινγκτον με 24 πόντους και 6 ριμπάουντ. Η μεγάλη του εμφάνιση, όμως, δεν συνοδεύτηκε από θρίαμβο στην πρώτη εντός έδρας εμφάνιση της ευβοϊκής ομάδας.
Στην πρώτη περίοδο η Κύμη έδειξε τα ...δόντια της κι ότι δύσκολα θα υπέκυπτε. Περιόρισε τις λύσεις των αντιπάλων, πήγαινε αρκετά καλά επιθετικά και πήρε το προβάδισμα έναντι του "θρύλου" με 20-18 (...θα 'χει να το λέει, όπως προηγήθηκε και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου).
Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορεί να γίνει αφεντικό στο δεύτερο 10λεπτο. Επαιξε πιο καλά στην άμυνα και οι Μάντζαρης-Γουίλιαμς Γκος έδωσαν αρκετές λύσεις, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να πάρουν προβάδισμα 7 πόντων στο τέλος του ημιχρόνου.
Η Κύμη μπήκε στο παρκέ πολύ αποφασισμένη στο β' ημίχρονο, έμεινε σε απόσταση αναπνοής από τον αντίπαλό της και στο τέλος με ένα δικό της σερί πέρασε μπροστά με 57-52 (+5), έχοντας κύριο εκφραστή της πολύ θετικής αντίδρασής της, τον Ουάσιγκτον.
Ο Ολυμπιακός άρχισε να σοβαρεύεται στην τελευταία περίοδο (με επιμέρους σερί 2-10 πέρασε μπροστά με 59-62), αλλά η Κύμη παρέμενε στο ματς με πολύ καλό τον Χόρτον, αλλά και τον Ουάσιγκτον να συνεχίζει να (ξε)σηκώνει τους φίλους της από την εξέδρα.
Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη το σκορ ήταν ισόπαλο 74-74. Οι ερυθρόλευκοι μετά το τάιμ άουτ του προπονητή τους κυκλοφόρησαν πολύ καλά την μπάλα και ο Τουπάν ελεύθερος από την γωνία ευστόχησε σε τρίποντο δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του με πολύ ιδρώτα.
Διαιτητές: Σώμος-Βαρδάλος-Κάρδαρης.
Τα δεκάλεπτα: 20-18, 32-39 (ημ.), 57-54, 74-77.
ΚΥΜΗ (Καστρίτης): Μπολντς 9 (1), Χόρτον 14 (6 ριμπάουντ), Σαγκς 8, Κάμφορ 2, Ουάσινγκτον 24 (4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Πουλιανίτης 5, Στυλιανού 2, Μαραγκός 7, Τουντζιαράκης 3, Ουμπίλα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Πρίντεζης 7, Μιλουτίνοβ 14 (6 ριμπάουντ), Στρέλνιεκς 10 (2), Γουίλιαμς-Γκος 15 (4/12 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 6 ασίστ), Τουπάν 12 (1), Βεζένκοβ 7 (1), Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 3 (1), Τίμα, ΛεΝτέι 6.
Τα ομαδικά στατιστικά της Κύμης: 24/42 δίποντα, 6/20 τρίποντα, 8/9 βολές, 25-10 ριμπάουντ, 13 ασίστ, 14 λάθη, 7 κλεψίματα, 1 τάπα.
Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 22/46 δίποντα, 7/18 τρίποντα, 12/13 βολές, 23-9 ριμπάουντ, 20 ασίστ, 10 λάθη, 5 κλεψίματα, 1 τάπα.
*Η Κύμη την επόμενη αγωνιστική θα πάει στη Ρόδο ν' αντιμετωπίσει τον Κολοσσό.