Τηγανίτες με καρύδια, σουσάμι και μέλι

Τηγανίτες με καρύδια, σουσάμι και μέλι
21 Σεπτεμβρίου 2018, 07:00
A+ A-
Για πρωινό όλο ...γλύκα.

Οι τηγανίτες είναι ιδανικές για πρωινό και όχι μόνο. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας φτιάχνουν συνταγές με διάφορες παραλλαγές. Η πιο κάτω είναι από την Κρήτη και είναι εύκολη, γρήγορη και ...σκέτη γλύκα.

Υλικά

Μισό κιλό αλεύρι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
Μισό κουταλάκι ελαιόλαδο
μέλι
σουσάμι
Καρύδια τριμμένα
3-4 σταγόνες λεμόνι
Πολύ λίγο αλάτι
2-3 ποτήρια νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Τι κάνουμε

Ανοίγουμε μια μικρή λακούβα στην μέση του αλευριού.  Εκεί βάζουμε το ελαφρά χτυπημένο αυγό, το μισό κουταλάκι λάδι, τις σταγόνες του λεμονιού και το αλάτι.  Ανακατεύουμε τα υλικά για να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό και ταυτόχρονα ανακατεύουμε την ζύμη μας καλά με ένα κουτάλι ώστε  να γίνει αραιή σαν κουρκούτι.

Παράλληλα, βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με αρκετό λάδι στο μάτι της κουζίνας μας. Οταν κάψει το λάδι στο τηγάνι, παίρνουμε ένα κουτάλι,  το βουτάμε κάθε φορά σε νερό και μετά παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό μας και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε τις τηγανίτες μας για 3-4 λεπτά. Βάλτε 2-3 τηγανίτες κάθε φορά και προσέξτε να μην τις βάλετε πολύ κοντά τη μία στην άλλη γιατί θα κολλήσουν! Μόλις δούμε τις τηγανίτες να ροδοκοκκινίσουν, τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τέλος, όταν τελειώσουμε με το τηγάνισμα, βάζουμε όλες τις τηγανίτες σε μία μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζουμε με μέλι, καρύδια και σουσάμι.

Επιστροφή