Κορμός σοκολάτας
Αυτές τις ημέρες γιορτάζουν ο Παύλος, ο Πέτρος, ο Ανάργυρος, ο Απόστολος. Οσοι λοιπόν έχετε εορτάζοντες φτιάξτε αυτό το γλυκάκι για να κεράσετε τους καλεσμένους σας. Οσοι πάλι δεν έχετε γιορτή, ...φτιάξτε και απολαύστε το ...μόνοι σας!
Υλικά:
• 6 αβγά
• 5 κουταλιές σούπας κακάο
• 2 κούπες ζάχαρη άχνη
• Λίγες σταγόνες Κονιάκ
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κουτί alsa mouse
Τι κάνουμε:
Χτυπάμε τα ασπράδια σφιχτή μαρέγκα με μια πρέζα αλάτι και μερικές σταγόνες λεμόνι. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε την μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
Απλώνουνε το μείγμα σε βουτυρωμένη λαδόκολλα στο ταψί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Βάζουμε το ταψί με το μείγμα στο μέσον του φούρνου και χαμηλώνουνε στους 150 βαθμούς τον φούρνο.
Ψήνουμε για 10 λεπτά μόνο. Σβήνουμε τον φούρνο και ελέγχουμε το μείγμα να είναι μαλακό.
Στρώνουμε την alsa mouse πάνω στον κορμό και τυλίγουμε σιγά-σιγά με την βοήθεια της λαδόκολλας σε ρολό.
Τον βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεί.
Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το κόβουμε σε ροδέλες.