Σπιτικό παγωτό σε ξυλάκι
Καλοκαιράκι και παγωτάκι πάνε μαζί. Τι πιο ιδανικό λοιπόν να φτιάξετε μόνες σας τα αγαπημένα σας παγωτά για εσάς και τους δικούς σας. Κυρίως για τα παιδιά είναι ότι πρέπει αφού δεν περιέχουν συντηρητικά και πρόσθετες ουσίες.
Υλικά:
• 2 φλυτζάνια (περίπου 1/2 λίτρο) γάλα
• 3 κοφτές κουταλιές κακάο
• 1 γεμάτη κουταλιά κορν φλάουερ
• μισό φλυτζάνι μέλι
• 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
• 1 πρέζα αλάτι
Τι κάνουμε:
Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύσουμε συνέχεια μέχρι να κοχλάσουν και να δέσει το μίγμα σε κρέμα. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Στη συνέχεια μοιράζουμε το μίγμα (προσεχτικά) σε φορμάκια που να έχουν και ξυλάκι, τα κλείνουμε και τα βάζουμε στην κατάψυξη. Τα αφήνουμε να σφίξου καλά για 4 περίπου ώρες και μετά τα σερβίρουμε.
Εάν είναι πολύ παγωμένα για να τα ξεφορμάρουμε, βουτάμε κάθε φορμάκι για 2 έως 3 δευτερόλεπτα σε ένα μπολάκι με ζεστό νερό.