Φυλάκιση 5 μηνών με αναστολή στον Τούρκο που μπήκε παράνομα στην Ελλάδα
Σε φυλάκιση 5 μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα καταδικάστηκε ο 37χρονος Τούρκος χειριστής του σκαπτικού μηχανήματος, που συνελήφθη την Τετάρτη 2 Μαΐου στις Καστανιές Έβρου.
Ο 37χρονος Τούρκος είχε μπει με το μηχάνημα στο ελληνικό έδαφος, συνελήφθη και δικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας. Μετά την καταδίκη του διατάχθηκε η διοικητική απέλασή του από την χώρα.
Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως έκανε λάθος και αντί να κατευθυνθεί με το μηχάνημά του προς την τουρκική πλευρά, πήγε προς το ελληνικό φυλάκιο.
Όπως υποστήριξε, είχε μεταβεί στην περιοχή για να αρχίσει την εκτέλεση έργων στο τουρκικό τελωνείο και συγκεκριμένα την προετοιμασία του χώρου για τη διάνοιξη γεώτρησης.
Μετά την έκδοση της απόφασης ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση, όμως θα χρειαστούν ορισμένες ημέρες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκτέλεση της διοικητικής απέλασης.
Το δικαστήριο αποφάσισε ακόμη τη δήμευση του σκαπτικού μηχανήματος, καθώς από καμία πλευρά δεν προσκομίστηκε έγγραφο ότι ανήκει στον Δήμο Αδριανούπολης.
Να σημειωθεί ότι στην αίθουσα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ορεστιάδας ήταν και ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής.



















