Πατατοκροκέτες με γραβιέρα και ρίγανη

Πατατοκροκέτες με γραβιέρα και ρίγανη
1 Ιουνίου 2018, 07:00
A+ A-
Συνοδεύστε με ντιπ μαγιονέζας και μουστάρδας

Μικροί και μεγάλοι σίγουρα θέλουν πατατούλες στο τηγάνι. Μια όμως διαφορετική πρόταση για τις αγαπημένες μας πατατούλες είναι η παρακάτω συνταγή που σίγουρα θα αρέσει πολύ.

Υλικά:

750 γρ. πατάτες

150 γρ. τριμμένη γραβιέρα

λίγο ελαιόλαδο

4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

6 φέτες ψωμί του τοστ

3 αβγά

200 γρ. αλεύρι

λίγο ρίγανη

αλάτι, πιπέρι

λάδι για το τηγάνισμα

Για το συνοδευτικό ντιπ

200 γρ. μαγιονέζα

2 κ.σ. πινάκτινη μουστάρδα

4 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Τι κάνουμε:

Βράζουμε τις πατάτες ολόκληρες, με τις φλούδες τους για περίπου 50 λεπτά. Στραγγίζουμε και ξεφλουδίσουμε όσο είναι ζεστές ενώ στη συνέχεια τις πολτοποιούμε.

Σοτάρουμε σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι και μετά το ρίχνουμε στις πολτοποιημένες πατάτες. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, τη ρίγανη, δύο κρόκους, 5 κουταλιές αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε λίγο αλεύρι εάν δούμε ότι το μίγμα είναι αραιό.

Πλάθουμε τις κροκέτες και τις περνάμε από το αλεύρι, το αβγό που περίσεψε και τέλος από τα ψίχουλα του ψωμιού. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε καυτό λάδι και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν τα λάδια.

Ανακατεύουμε τα υλικά για το συνοδευτικό ντιπ και σερβίρουμε μαζί τις κροκέτες.

Επιστροφή