Στον Άγιο Δημήτριο Χαλκίδας ο Εσπερινός της Συγγνώμης την Κυριακή

Στον Άγιο Δημήτριο Χαλκίδας ο Εσπερινός της Συγγνώμης την Κυριακή
16 Φεβρουαρίου 2018, 20:31
A+ A-
Διαβάστε γιατί ονομάζεται έτσι ο πρώτος Κατανυκτικός Εσπερινός της Σαρακοστής.

Από την Κυριακή της Τυρινής 18 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή της Μεγάλης Σαρακοστής το απόγευμα, η Εκκλησία όρισε να τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, με τους ωραιότατους ύμνους πού ομιλούν περί νηστείας, μετανοίας, ταπεινοφροσύνης, ασκήσεως και καλλιεργούν στις ψυχές αγωνιστική και κατανυκτική δοξολογική διάθεση.

Η Τοπική Εκκλησία της Χαλκίδας, έχει την παράδοση να τελεί τους Εσπερινούς αυτούς, δίδοντας παράλληλα την ευκαιρία στους πιστούς, να ακούσουν και το Λόγο του Θεού, μέσα από τα Εσπερινά Κηρύγματα.

Έτσι, την Κυριακή της Τυρινής 18 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στον  Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, θα τελεσθεί ο Α´ Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος ονομάζεται και Εσπερινός της Συγγνώμης.

Ονομάζεται έτσι επειδή κατά τη διάρκειά του, οι χριστιανοί ανταλλάσσουν τον ασπασμό της αγάπης, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον, πριν την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής. 

            

Επιστροφή