ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ: Μειώθηκαν οι νεκροί, αυξήθηκαν οι τραυματίες
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, έδωσε στη δημοσιότητα συγκεντρωτικά - συγκριτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το μήνα Ιανουάριο του 2018, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, μειώθηκε ο αριθμός των νεκρών, αλλά αυξήθηκε ο αριθμός των τραυματιών. Συγκεκριμένα φέτος τον Γενάρη σε τρία θανατηφόρα ατυχήματα έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, έναντι επτά νεκρών τον περσινό Γενάρη.
Σε ό,τι αφορά τους τραυματίες, φέτος καταγράφηκαν τρεις σοβαρά τραυματίες, έναντι τεσσάρων πέρσι και 35 ελαφρά τραυματίες (έναντι 30 το 2017).
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν τα εξής:
H παραβίαση προτεραιότητας, η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση της σήμανσης και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.



















