Και αυτό δικό του! Επικός Φέντερερ πήρε σε θρίλερ το Αυστραλιανό Οπεν

Και αυτό δικό του! Επικός Φέντερερ πήρε σε θρίλερ το Αυστραλιανό Οπεν
28 Ιανουαρίου 2018, 13:35
A+ A-
Νίκησε στα πέντε σετ τον Μάριν Τσίλιτς.

Το 20ο grand slam της καριέρας του κατέκτησε πριν από μερικά λεπτά ο Ρότζερ Φέντερερ. Σ' έναν επικό τελικό, ο Ελβετός νίκησε τον Μάριν Τσίλιτς με 3-2 σετ (6-2, 6-7. 6-3, 3-6, 6-1) και διατήρησε τα σκήπτρα του στη Μελβούρνη!

Ηταν μία ακόμη επίδειξη αυταπάρνησης και νοοτροπίας νικητή από τον τεράστιο Ελβετό τενίστα, ο οποίος πήρε το 6ο Αυστραλιανό της καριέρας του ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Ρόι Εμερσον.

Στο πρώτο σετ, ο "Βασιλιάς" μπήκε φουριόζος και το κατέκτησε άνετα με 6-2. Ωστόσο, ο σκληροτράχηλος Τσίλιτς δεν επρόκειτο να παραδοθεί εύκολα. Στο δεύτερο σετ, έφθασε στο tie break και το έκανε δικό του, παρά το ότι δέχθηκε mini break νωρίς.

Ο Φέντερερ ξαναπήρε τα ηνία του αγώνα έχοντας πολύ καλή επίδοση στο τρίτο σετ, όπου ένα break ήταν αρκετό για να του δώσει το προβάδισμα στα σετ. 

Εντονο σασπένς είχε το τέταρτο σετ με τον Ελβετό να προηγείται νωρίς και όλα να δείχνουν ότι θα φτάσει στον τίτλο χωρίς να χρειαστεί πέμπτο σετ. Ομως, ο Τσίλιτς συνέχισε να επιτίθεται και όχι μόνο πήρε πίσω το break, αλλά έσπασε και το σερβίς του αντίπάλου του για να φθάσει στο 6-3.

Το momentum του αγώνα έδειχνε τον Κροάτη και αυτό φάνηκε στο πρώτο game του πέμπτου σετ. Εκεί ο Φέντερερ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τα δυνατά χτυπήματα του Τσίλιτς, αλλά με ψυχραιμία -παρόμοια της περσινής αναμέτρησης στον τελικό με τον Ναδάλ- βγήκε από τη δύσκολη θέση.

Η συνέχεια ήταν αποκλειστικά δική του: Ο Κροάτης πήρε τα ρίσκα του, αλλά δεν του βγήκαν και ο Φέντερερ, όποτε χρειαζόταν ήταν εκεί. Παρά τα 36 του χρόνια δεν κατέρρευσε και αγέρωχος κοίταξε προς τον 20ο major τίτλο του, τον οποίο και έκανε δικό του με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο -κατά πολλούς- κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών συνεχίζει να γράφει ιστορία. Μετά τα 8 Γούιμπλεντον, 5 US OPEN, 1 Ρολάν Γκαρός, ήρθε και το 6ο Αυστραλιανό που τον φέρνει ακόμη πιο ψηλά στη σχετική λίστα. Πραγματικά, δεν ξέρουμε τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από τον "Βασιλιά" των court...

Επιστροφή