Σολομός με μέλι και σκόρδο

Σολομός με μέλι και σκόρδο
2 Φεβρουαρίου 2018, 07:00
A+ A-
Για ...γκουρμέ καταστάσεις...

Ο σολομός είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά, καλές πρωτεΐνες, βιταμίνη D και αντιοξειδωτικά. Τι καλύτερο λοιπόν για ένα σούπερ, υγιεινό και χορταστικό γεύμα μετά από μια δύσκολη μέρα;

Υλικά:

Για τη σάλτσα:

4 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. λευκό ξύδι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Για το σολομό:

2 φιλέτα σολομού (200 γρ. ανά φιλέτο), χωρίς πέτσα
ελαιόλαδο
αλάτι, κατά βούληση
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
σουσάμι, για γαρνιτούρα

Τι κάνουμε:

Βγάζουμε τα φιλέτα σολομού από το ψυγείο 20 λεπτά πριν τα μαγειρέψουμε. Σκουπίζουμε ελαφρά τα φιλέτα με χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι, το σκόρδο και χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Βάζουμε το σολομό στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Γυρίζουμε πλευρά και μαγειρεύουμε για 2  λεπτά ακόμη.

Ρίχνουμε τη σάλτσα  πάνω στο σολομό και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρά. Αν ο σολομός δεν έχει ψηθεί και η σάλτσα έχει πήξει αρκετά, προσθέτουμε 1 κ.σ. νερό.

Αποσύρουμε το τηγάνι μεταφέρουμε τα φιλέτα σε πιάτα, τα ραντίζουμε με τη σάλτσα, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι  και σερβίρουμε.

Επιστροφή