Ανακαλεί όλα τα βρεφικά γάλατα η Lactalis
Ο όμιλος Lactalis θα πάρει πίσω όλα τα βρεφικά γάλατα που παρασκευάστηκαν στη μονάδα του στην Κραόν, όποια και αν είναι η ημερομηνία παραγωγής τους, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ.
Η μόλυνση από σαλμονέλα που εντοπίστηκε έχει προκαλέσει εφιάλτη σε χιλιάδες γονείς, από χώρες όπου κυκλοφορούν προϊόντα της Lactalis, όπως είναι και η Ελλάδα.
Κρούσμα σαλμονέλας που συνδέεται με τα προϊόντα της εταιρίας Lactalis, καταγράφηκε και στην Ελλάδα. Το βρέφος νόσησε τον Δεκέμβριο του 2017. Πλέον είναι καλά στην υγεία του.
Ο όμιλος Lactalis ζήτησε χθες και πάλι συγγνώμη από τους γονείς και διαβεβαίωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με το Γαλλικό κράτος. Ο πρόεδρος της Lactalis θα ανακοινώσει δημοσίως τα αίτια της μόλυνσης του γάλακτος από σαλμονέλα μόλις γίνουν γνωστά.
Κατόπιν η εταιρεία θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες επενδύσεις στη μονάδα της Κραόν για να διασφαλίσει την υγειονομική ασφάλεια του χώρου, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες μολύνσεις.


















