Στο σκαμνί τρεις μαθητές για βιασμό 10χρονου συμμαθητή τους
Σάλο έχει προκαλέσει στο Βόλο η εξέλιξη μίας υπόθεσης, που πρωτοέγινε γνωστή τον Οκτώβριο του 2016 και ξαναέρχεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας εξαιτίας μίας δίκης, που θα διεξαχθεί σύντομα.
Συγκεκριμένα, παραπέμπονται σε δίκη τρεις μαθητές που φέρονται να πρωταγωνίστησαν σε πράξεις φρίκης σε βάρος 10χρονου συμμαθητή τους. Σύμφωνα με την καταγγελία του πατριού του, κατηγορούνται ότι τον κακοποίησαν σεξουαλικά επανειλημμένως, σε ώρες διαλείμματος, στην τουαλέτα του σχολείου τους.
Η υπόθεση είχε γίνει γνωστή τον Οκτώβριο του 2016, οπότε η καταγγελλόμενη κακοποίηση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με την Εισαγγελία Βόλου να παρεμβαίνει και να διατάσσει με απόλυτη μυστικότητα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης ασκήθηκε δίωξη εναντίον τριών μαθητών τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου.
Η δίκη στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 25 Ιανουαρίου 2018, με τους τρεις μαθητές, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, να αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες του βιασμού από κοινού κατ’ εξακολούθηση και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού κατ’ εξακολούθηση.
Οι μαθητές φέρονται να κακοποιούσαν τον συμμαθητή τους δένοντάς του τα χέρια ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει, και φιμώνοντάς τον ώστε να μην μπορεί να καλέσει και σε βοήθεια.
Στη δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνεται όλο το υλικό που προέκυψε από την προανάκριση, οι ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι ψυχιατρικές εκτιμήσεις, οι εκθέσεις αυτοψίας και κοινωνικής έρευνας, αλλά και πλήθος γνωματεύσεων και εγγράφων.
Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι και οι εκπαιδευτικοί των μαθητών και οι γονείς τους. Στις 14 Μαρτίου 2018 οι δάσκαλοι θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, κατηγορούμενοι για έκθεση ανήλικου μαθητή σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση.
Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι είναι 10 δάσκαλοι, ανάμεσά τους και ο διευθυντής του σχολείου, οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο δεν ασκούσαν -ως όφειλαν- επιτήρηση στους μαθητές, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό ενδεχόμενο για τη διάπραξη των έκνομων πράξεων κατά τις ώρες των διαλειμμάτων.
Επίσης, στις 9 Νοεμβρίου 2018 θα δικαστούν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οι γονείς των μαθητών που κατηγορούνται ότι κακοποιούσαν τον 10χρονο, που αντιμετωπίζουν το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.



















