Τραγωδία σε ελληνικό χιονοδρομικό κέντρο την Παρασκευή
Η βόλτα πέντε σκιέρ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας το μεσημέρι της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου εξελίχθηκε σε τραγωδία. Οι πέντε φίλοι καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα, με αποτέλεσμα ο ένας να βρει τραγικό θάνατο.
Πρόκειται για έναν 30χρονο, ο οποίος διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Γρεβενών.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος νέος παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα την ώρα που επιχειρούσε κατάβαση με παρέα snowborders, σε σημείο όπου είχε καλυφθεί από παχύ στρώμα χιονιού.
Οι φίλοι του όταν διαπίστωσαν ότι χάθηκε, ειδοποίησαν αμέσως το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, υπάλληλοι του οποίου, αφού τον εντόπισαν, τον μετέφεραν στο σαλέ και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Νοσοκομείο.
Οι γιατροί έδωσαν μάχη για να τον κρατήσουν στη ζωή, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν. Πηγές του νοσοκομείου αναφέρουν πως για δύο ώρες έγινε προσπάθεια ανάνηψης.
Τα υπόλοιπα μέλη της παρέας είναι καλά στην υγεία τους. Σχετικά με τα αίτια του θανάτου του σκιέρ, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν φέρει εκδορές στο σώμα του από κάποιον τραυματισμό, αλλά ούτε και σημάδια από κάποιο χτύπημα.
Όπως διευκρίνισε, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών Παντελής Αλεξιάδης: "Ο άτυχος άντρας δεν χτύπησε πάνω σε δέντρο. Δεν έφερε κανένα εξωτερικό σημάδι από χτύπημα, φαίνεται ότι απεβίωσε από ασφυξία, από τον όγκο χιονιού που τον καταπλάκωσε."
Τοπικά ΜΜΕ επισημαίνουν πως το χιονοδρομικό δεν λειτουργούσε λόγω ομίχλης και η πενταμελής παρέα δοκίμασε να κάνει snowboard εκτός πίστας, σε κορυφή όπου το χιόνι ήταν απάτητο.



















