Μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία η ποινικοποίηση των αγώνων κατά των πλειστηριασμών

Μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία η ποινικοποίηση των αγώνων κατά των πλειστηριασμών
23 Δεκεμβρίου 2017, 18:01
A+ A-
Ανακοίνωση από το Εργατικό Κέντρο για το θέμα της αυτεπάγγελτης δίωξης κατά όποιων παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς.

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει την ποινικοποίηση των αγώνων κατά των πλειστηριασμών, τονίζοντας  ότι αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία αυτή η πράξη.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία είναι η ποινικοποίηση των αγώνων, απέναντι σε αυτούς που υπερασπίζονται την λαϊκή κατοικία και περιουσία. Η τροπολογία για αυτεπάγγελτη δίωξη με εξοντωτικές  ποινές, απέναντι στους υπερασπιστές των λαϊκών νοικοκυριών και σπιτιών, είναι μη αποδεκτή και απαράδεκτη από το σύνολο της μικρομεσαίας τάξης.

Η προστασία του κεφαλαίου, ντόπιου και ξένου, που θέλουν να υφαρπάξουν  την λαϊκή περιουσία, θα βρει απέναντι σχεδόν το σύνολο του Ελληνικού λαού.

Kαλούμε όλους που θεωρούν ότι όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται υποχρέωση όλων μας στα Πρωτοδικεία όλης της χώρας, όποτε και να γίνεται πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και νοικοκυριού, να στηρίξουμε όλους τους συνανθρώπους μας.

Πέρα από δογματισμούς και περιχαρακώσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε.

Επιστροφή