ΜΑΝΔΡΑ: Τραγικός ο απολογισμός με 23 νεκρούς

ΜΑΝΔΡΑ: Τραγικός ο απολογισμός με 23 νεκρούς
28 Νοεμβρίου 2017, 13:12
A+ A-
Το πτώμα του 22ου βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας και ο θλιβερός κατάλογος έκλεισε όταν ξεψύχισε μία γυναίκα στο Νοσοκομείο.

Αρκετές μέρες μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή της Μάνδρας ολοκληρώθηκε ο τραγικός απολογισμός των νεκρών, με τον εντοπισμό του τελευταίου αγνοούμενου και τον θάνατο μίας γυναίκας, που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο.

Η γυναίκα αυτή ήταν το 23ο και τελευταίο θύμα. Πρόκειται για 85χρονη, η οποία κατέληξε στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, βαρύτατα τραυματισμένη από την πρώτη ημέρα της τραγωδίας.

Το 22ο θύμα ήταν ο 70χρονος κυνηγός Χρήστος Γεωργακόπουλος, που ήταν μόνιμος κάτοικος Αθήνας με καταγωγή από το Σανταμέρι Αχαΐας. Η σορός του εντοπίστηκε γύρω στις 8 το πρωί της Δευτέρας 27 Νοεμβρίου, δίπλα στο αμαξοστάσιο Μάνδρας.

Η σορός του όταν υπάλληλοι του αμαξοστασίου διαπίστωσαν μια άσχημη μυρωδιά στο χώρο. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία,  άντρες της οποίας εντόπισαν τον άτυχο 70χρονο καταπλακωμένο από λάσπη και φερτά υλικά. 

Οι φονικές πλημμύρες χτύπησαν την Μάνδρα και την Νέα Πέραμο τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου. Μέσα σε λίγες ώρες η πόλη υπέστη ανυπολόγιστες καταστροφές, με εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα να έχουν υποστεί ζημιές, δρόμους να έχουν διαλυθεί και την λάσπη να έχει καλύψει τα πάντα. 

Χρειάστηκαν μερικές ώρες για να γίνει γνωστό ότι από τις πλημμύρες υπήρχαν αρκετοί αγνοούμενοι, ενώ σταδιακά η Πυροσβεστική ξεκίνησε να ανασύρει πτώματα ανθρώπων που πνίγηκαν είτε στο δρόμο, είτε ακόμα και μέσα στα σπίτια τους. Τελικά οι νεκροί έφτασαν τους 23!

Επιστροφή