Στο εδώλιο για κακούργημα ο Σταύρος Ψυχάρης
Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται ο πρώην ισχυρός άντρας του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη και εκδότης, Σταύρος Ψυχάρης.
Κατηγορείται με το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, καθώς φέρεται ότι είχε λάβει από την Alpha Bank δάνειο ύψους περίπου 57 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αγοράσει μετοχές του ΔΟΛ. Κατά την κατηγορία, το δάνειο χαρακτηρίστηκε προσωπικό χωρίς να δοθούν επαρκείς εγγυήσεις.
Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, στο εδώλιο μαζί με τον πρώην εκδότη θα καθίσουν ακόμη δέκα στελέχη της τράπεζας που κατηγορούνται για την αξιόποινη πράξη της απιστίας στην υπηρεσία, τα οποία εμφανίζονται να ενέκριναν τη χορήγηση του συγκεκριμένου δανείου.
Υπενθυμίζεται ότι εισήγηση στο δικαστικό συμβούλιο είχε καταθέσει η εισαγγελέας Εφετών Αικατερίνη Αντωνίου, η οποία είχε προτείνει να δικαστούν και οι έντεκα κατηγορούμενοι για τις κακουργικές αξιόποινες πράξεις που τους είχαν αποδοθεί.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός δανεισμός του ΔΟΛ από τις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων και των τόκων έφτασε σχεδόν το ποσό των 190 εκατομμυρίων ευρώ.
Εκτός από την Αlpha Bank που αποτέλεσε το μεγαλύτερο πιστωτή το ΔΟΛ, δάνεια είχαν χορηγήσει η Εθνική Τράπεζα (73 εκατ. Ευρώ), η Τράπεζα Πειραιώς (21 εκατ. ευρώ) και η Eurobank (5 εκατ. ευρώ).




















