Έφυγε η διάσημη "κακιά"

Έφυγε η διάσημη κακιά
19 Δεκεμβρίου 2010, 16:54
A+ A-
Έφυγε από τη ζωή η πιο διάσημη "κακιά" του ελληνικού σινεμά.

Η ηθοποιός Τασσώ Καββαδία έφυγε σήμερα από τη ζωή, στα 91 της χρόνια. Επρόκειτο για την πιο διάσημη "κακιά" του ελληνικού σινεμά, αφού καθιερώθηκε και μεγαλούργησε σε τέτοιους ρόλους. Υπήρξε κακιά πεθερά, αδελφή, νύφη, ακόμη και δεσμοφύλακας αναμορφωτηρίου.

Ποιός δεν θυμάται την διευθύντρια του αναμορφωτηρίου, που έκανε κόλαση τη ζωή της Λάσκαρη, στην ταινία "Στεφανία", την στρίγγλα γειτόνισσα Ξ. Παπαμήτρου της Μάρως Κοντού, στην ταινία " Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα" ή την περίφημη εκδότρια Φαρλάκαινα, που έκανε τη ζωή ... πατίνι στο Γιώργο Κωνσταντίνου, στην ταινία " Ξύπνα Βασίλη". 

Η ίδια πάντως σε μία συνέντευξή της είχε δηλώσει επί του θέματος: «ήμουν αυστηρή, όχι κακιά, αλλά σωστή για τα δεδομένα της εποχής. Δεν είχα άδικο να αντιπαθώ την Τζένη Καρέζη που τα' φτιαξε με τον Κούρκουλο, ο οποίος ήταν αρραβωνιασμένος με την κόρη μου, ή με τον Μάνο Κατράκη που η κομμώτρια Λάσκαρη τον απατούσε και του έτρωγε τα λεφτά»

Επρόκειτο για πολυντάλαντη και μορφωμένη γυναίκα, αφού σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, ζωγραφική και διακόσμηση στο Παρίσι, σκηνογραφία και ενδυματολογία κοντά στο Γιάννη Τσαρούχη και υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης κοντά στον Κάρολο Κούν.

Από το 1954 ως το 1967 εργάστηκε στο ραδιόφωνο ως δημιουργός και παραγωγός. Από το 1955 ως το 1969 εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά ως συντάκτρια του ελεύθερου και καλλιτεχνικού ρεπορτάζ. Επίσης, ασχολήθηκε με λογοτεχνικές και άλλες μεταφράσεις.

Έχει συμμετάσχει από το 1954 σε ελληνικές και ξένες παραστάσεις και έργα στο θέατρο και τον κινηματογράφο, ενώ έχει εμφανιστεί και στην τηλεόραση. Απέκτησε τρία παιδιά.  


Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, από το Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Επιστροφή