Ημερίδα για το ελαιόλαδο στη Χαλκίδα

Ημερίδα για το ελαιόλαδο στη Χαλκίδα
20 Οκτωβρίου 2017, 17:52
A+ A-
Διαβάστε αναλυτικά τα θέματα που θα αναπτυχθούν.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  διοργανώνουν  ημερίδα για το ελαιόλαδο, την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 4 το απόγευμα, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Λεωφόρος Χαϊνά  93).

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν από τον εξειδικευμένο σύμβουλο σε θέματα γευσιγνωσίας και ποιότητας ελαιολάδου  Βασίλη Φραντζολά, οι  σύγχρονες διεθνείς πρακτικές και διαδικασίες στο φάσμα της παραγωγικής αλυσίδας του ελαιολάδου, από τον ελαιώνα μέχρι το ελαιοτριβείο και την τυποποίηση, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας και της προστιθέμενης αξίας του τελικού προϊόντος.

Συγκεκριμένα θα αναπτυχθούν τα παρακάτω θέματα που είναι και τα απαραίτητα βήματα για την παραγωγή ενός ποιοτικού ελαιολάδου.  

  1. Παράγοντες που διαμορφώνουν την ποιότητα.
  2. Πως και πότε συγκεντρώνει ο καρπός το ελαιόλαδο.
  3. Σημασία άμεσης μεταφοράς και ελαιοποίησης καρπών,
  4. Η σημασία κάθε σταδίου επεξεργασίας στο ελαιοτριβείο.
  5. Οι σπαστήρες: Τύποι και η σημασία τους.
  6. Ο χρόνος και οι θερμοκρασίες μάλαξης – επιπτώσεις.
  7. Ελαιοτριβεία 2 ή 3 φάσεων – Διαφορές – Εξελίξεις.
  8. Συντήρηση ελαιολάδου – άζωτο η αργκόν.
  9. Μικρά επαγγελματικά ελαιοτριβεία – Τα συν και τα πλην.

Επιστροφή