ΑΛΙΒΕΡΙ: Ξεκινάει άμεσα η ανάπλαση πλατείας Ζωντού

ΑΛΙΒΕΡΙ: Ξεκινάει άμεσα η ανάπλαση πλατείας Ζωντού
5 Οκτωβρίου 2017, 14:55
A+ A-
Ο Δήμαρχος υπέγραψε την σύμβαση με τον εργολάβο του έργου.  

Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου υπεγράφη στα γραφεία του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου η σύμβαση ανάθεσης του έργου, '' Ανάπλαση πλατείας Ζωντού – Λεωφόρου ΔΕΗ '',  μεταξύ του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας,  '' Δομικά υλικά – Κατασκευή ΕΠΕ'' Νίκου Φωκίτη.

Ο προϋπολογισμός του έργου  είναι 449.215,37 ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 75%  από την ΔΕΗ και κατά 25% από το Δήμο. Το έργο κατακυρώθηκε στην ''Δομικά υλικά – Κατασκευή", ύστερα από διαγωνισμό στον οποίο παρείχε έκπτωση 56,06%.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά από τον Δήμο, η έναρξη των εργασιών αναμένεται να γίνει άμεσα, ενώ εκτιμάται ότι με την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου, αλλάζει ολοκληρωτικά η εικόνα της εισόδου της πόλης του Αλιβερίου.

Με την ανάπλαση της πλατείας, ρυθμίζεται η κίνηση των οχημάτων , διαμορφώνεται η διαδρομή προς Άγιο Λουκά και δημιουργούνται πεζόδρομοι και θύλακες αναψυχής.

Επιστροφή