Σκάνδαλο με πλαστά πτυχία προκαλεί … πόλεμο μεταξύ συνδικαλιστών
Η αποκάλυψη ενός σκανδάλου με πλαστά πτυχία έχει προκαλέσει πόλεμο μεταξύ συνδικαλιστών και την κατάθεση αγωγής από την ΠΟΕΔΗΝ (Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) κατά της ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος).
Για το θέμα που έχει προκύψει εξέδωσε ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, το οποίο τονίζει:
« Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος με ενέργειές της ξεσκέπασε ένα μεγάλο σκάνδαλο πλαστών πτυχίων, που οι κάτοχοί τους πριμοδοτούσαν σκανδαλωδώς με βαθμολογίες, όπου αυτό σήμαινε και ενίσχυση για τον ΑΣΕΠ με 1000 μόρια, που σήμαινε διορισμό στο δημόσιο!
Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων, υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά – έγκληση για δήθεν συκοφαντίες. Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι η αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά της ΟΙΕΛΕ, που θεωρεί ότι θίχτηκε !!!!
Το σκάνδαλο έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, που πρέπει επιτέλους να την αφήσουν να κάνει τη δουλειά της. Ηθικά, συνδικαλιστικά, πολιτικά είναι απαράδεκτο η μία Ομοσπονδία εργαζομένων να στρέφεται εναντίον της άλλης και να ζητάει 200.000 ευρώ.
Το καταλαβαίνουμε από εργοδότες, όπως έχει συμβεί και στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, είναι απαράδεκτο από συνδικαλιστικά όργανα αναμεταξύ τους που δεν βοηθούν ιδιαίτερα στις εποχές που ζούμε, στην μαζικοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος και της κοινωνίας απέναντι στις πολιτικές που βυθίζουν την κοινωνία στην φτώχεια, στην ανέχεια, με πλήρη ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας.
Η διερεύνηση και το ξήλωμα του σκανδάλου, πρέπει να είναι απαίτηση όλων μας.»