Τρομερός Ντελ Πότρο στέρησε το όνειρο από τον Φέντερερ

Τρομερός Ντελ Πότρο στέρησε το όνειρο από τον Φέντερερ
7 Σεπτεμβρίου 2017, 09:50
A+ A-
Κέρδισε τον Ελβετό και προχωρά στον ημιτελικό του US OPEN.

Με μία μεγάλη εμφάνιση ο Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο κέρδισε τον Ρότζερ Φέντερερ στον προημιτελικό του US OPEN και του στέρησε μια σειρά από όνειρα: Ο Ελβετός δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει μέσα στο 2017 τον 20ο grand slam τίτλο του, την επιστροφή του στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης (θα περιμένει τα υπόλοιπα τουρνουά της σεζόν), αλλά ούτε μία ακόμη νίκη απέναντι στο μεγάλο του αντίπαλο Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίο τον περίμενε στον ημιτελικό.

Ο Αργεντίνος έπαιξε πολύ καλό τένις και κέρδισε στα 4 σετ. Κατέκτησε το πρώτο με 7-5, έχασε το δεύτερο με 3-6, ενώ στο τρίτο σετ υπήρξε θρίλερ. Μετά από ένα break στον καθένα, το σετ έφτασε σε tie break. Εκεί ο "Πύργος του Ταντίλ" έσωσε τέσσερα set point και το κατέκτησε με 10-8 παίρνοντας καθοριστικό προβάδισμα.

Στο τέταρτο σετ, ο Φέντερερ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το  νερό είχε...μπει στο αυλάκι και ο Αργεντίνος το πήρε με 6-4 περνώντας θριαμβευτικά στον ημιτελικό με το νο 1 του κόσμου Ράφα Ναδάλ.

Αν και στο μεταξύ του rivalry ο Αργεντίνος χάνει συντριπτικά, έχει 2 στα 2 απέναντι στον Φέντερερ στο Αμερικανικό Οπεν. Είχε προηγηθεί ο επικός τελικός μεταξύ τους το 2009, στον οποίο ο "Ντελπο" με τρομερή εμφάνιση κέρδισε με 3-2 σετ και κατέκτησε το μοναδικό grand slam τίτλο του.

Επιστροφή