Μπουρεκάκια με κιμά

Μπουρεκάκια με κιμά
7 Ιουλίου 2017, 08:00
A+ A-
και κρέμα με άνηθο και δυόσμο

Ενα ιδανικό σνακ για την οικογένεια και την παρέα σας είναι και τα μπουρεκάκια που θα φτιάξετε με τα χεράκια σας και σίγουρα θα γίνουν ανάρπαστα.

Για τα μπουρεκάκια:
1 πακέτο φύλλο κουρού, κομμένο σε τέσσερις λωρίδες
10 ml ελαιόλαδο
1 αυγό
Για τον κιμά:
375 γρ. χοιρινός κιμάς
375 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 τομάτες, ψιλοκομμένες
80 ml ελαιόλαδο
100 γρ. γραβιέρα
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Για την κρέμα:
200 ml κρέμα μαγειρικής 3%
50 γρ. γιαούρτι  2%
1 κουτ. του γλυκού άνηθος, ψιλοκομμένος
1 κουτ. του γλυκού δυόσμος, ψιλοκομμένος

Τι κάνουμε

Σοτάρουμε τον κιμά τα κρεμύδια στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να βγάλει τα υγρά του, ανακατεύοντας συνεχώς. Συμπληρώνουμε τις ντομάτες και χαμηλώνουμε την φωτιά. Τέλος ρίχνουμε την ρίγανη, και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο τα φύλλα κουρού. Με ένα κουτάλι προσθέτουμε την γέμιση και κλείνουμε σε ρολό. Αλείφουμε με ένα πινέλο λίγο από τον κρόκο στις άκρες κάθε ρολού. Τα βάζουμε σε ένα ταψί σε απορροφητικό χαρτί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου μισή ώρα. Οταν πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα είναι έτοιμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα, το γιαούρτι, τον άνηθο και τον δυόσμο και με το μείγμα αυτό περιχύνουμε τα μπουρεκάκια.

 

 

Επιστροφή