ΚΑΡΥΣΤΟΣ: Ξεσηκώθηκαν οι συμβασιούχοι του Δήμου στην καθαριότητα
Οι συμβασιούχοι της καθαριότητας του Δήμου Καρύστου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ ΟΤΑ πανελλαδικά, προχώρησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 21 Ιουνίου στην κατάληψη του εργοταξίου του Δήμου Καρύστου, αποκλείοντας την είσοδο.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, συμπαραστάτες τους είναι το μόνιμο προσωπικό και οι συμβασιούχοι αορίστου χρόνου καθώς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος κ. Διγαλέτος και η Δημοτική Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κούλα Βρανά.
Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση της Ολομελείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων τους, ενώ την Πέμπτη 22 Ιουνίου θα συμμετέχουν και στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία, ζητώντας τη ψήφιση της πρότασης νόμου που κατέθεσαν τα σωματεία της ΠΟΕ ΟΤΑ και οι επιτροπές αγώνα των συμβασιούχων.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρύστου, με ψήφισμα του στις 14 Ιουνίου τάχθηκε υπέρ στην παραμονή των συμβασιούχων στο νευραλγικό τομέα της καθαριότητας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συμβασιούχοι τονίζουν:
«Προσφέρουμε καθημερινά τα μέγιστα σ’ αυτόν τον δύσκολο τομέα, με τεράστιες ελλείψεις κι ας είμαστε 4 μήνες απλήρωτοι. Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι επιτρέποντας να εισχωρήσουν στην καθαριότητα ιδιώτες, οι πολίτες θα επιβαρυνθούν όλο το κόστος της αποκομιδής των απορριμμάτων στα τέλη υπέρ του Δήμου.
Λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και της κατάληψης του αμαξοστασίου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς και η λειτουργία των υπόλοιπων τεχνικών υπηρεσιών.»