Πουτίγκα βανίλιας
Ο Ιούνιος μπήκε, το καλοκαίρι και επίσημα ήρθε, συνταγές καλοκαιρινές δίνουμε, και ευτυχώς άρχισε και η θερμοκρασία να ανεβαίνει και σιγά-σιγά να πηγαίνουμε στις παραλίες.
Ας φτιάξουμε, λοιπόν, εμείς το γλυκάκι μας, να γλυκάνουμε τον ουρανίσκο μας και ...καλές βουτιές ...αν θέλει ο Θεός (όπως λέει και ο λαός).
Υλικά:
1 πακέτο φρυγανιές
Για το σιρόπι:
200γρ. νερό
200γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
90γρ. ζάχαρη
100γρ. κορν φλάορ
2 κρόκοι
2 βανιλίνες
40γρ. βούτυρο
Για το γαρνίρισμα:
200γρ. σαντιγύ
κανέλα
Τι κάνω:
Φτιάχνω το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει. Στη συνέχεια βάζω το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, το κορν φλάορ, τους κρόκους και ανακατεύω, μόλις αρχίσει να παίρνει μια βράση ρίχνω τις βανίλιες (ή εάν θέλουμε αντί για βανίλια μπορούμε να ρίξουμε ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού) και το βούτυρο. Αφού πάρει βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια μουσκεύουμε τις φρυγανιές με το σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει και τις βάζουμε στο πυρέξ σαν βάση και περιχύνουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. (Η στρώση με τις φρυγανιές να είναι διπλή κάτω και σταυρωτά).
Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες. Το βγάζουμε και βάζουμε από πάνω τη σαντιγύ πασπαλίζοντας με κανέλα.