ΚΥΜΗ: Ψάρευαν παράνομα συναγρίδες με ψαροντούφεκο και μπουκάλες

ΚΥΜΗ: Ψάρευαν παράνομα συναγρίδες με ψαροντούφεκο και μπουκάλες
29 Μαΐου 2017, 09:00
A+ A-
Δέκα κιλά ψάρια κατασχέθηκαν από το Λιμεναρχείο Κύμης.

Δέκα κιλά  παράνομων αλιευμάτων (συναγρίδες, σαργοί και σηκιοί) εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 27 Μαΐου από τα στελέχη του  Λιμεναρχείου Κύμης , κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε ερασιτεχνικό αλιευτικό σκάφος , στην παραλία Αλμυρίχι της Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, η αλίευση των ψαριών είχε πραγματοποιηθεί με τη χρήση ψαροντούφεκου και φορητών αυτόνομων καταδυτικών συσκευών παροχής αέρα και υποβρυχίου φωτός και εντός απαγορευμένης χρονικής περιόδου.

Στο φουσκωτό σκάφος βρέθηκαν αλιεύματα περίπου 10 κιλών, τριών ειδών ψαριών και συγκεκριμένα δύο συναγρίδες (4 κιλών η καθεμία), πέντε σαργοί και ένας συκιός (συνολικού βάρους 2 κιλών).

Από τη Λιμενική Αρχή Κύμης βεβαιώθηκαν έξι αλιευτικές παράβαση, ενώ κατασχέθηκαν τα αλιευτικά εργαλεία καθώς και τα αλιεύματα, τα οποία διατέθηκαν στο Γηροκομείο της Ιερής Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου.

Επιστροφή