Ευβοιώτες τα ...είδαν όλα στην Τουρκία
Αξέχαστες στιγμές έζησαν Ευβοιώτες «γαύροι» που ακολούθησαν την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης. Ξεφάντωσαν με το θρίαμβο επί της ζάμπλουτης ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό, στεναχωρήθηκαν με την ήττα στον τελικό από την Φενέρ, ήρθαν αντιμέτωποι με δυσάρεστες καταστάσεις στους δρόμους της πόλης και έφυγαν περήφανοι από την Τουρκία.
Με τη νίκη τους επί των πανίσχυρων Ρώσων, οι παίκτες τους Σφαιρόπουλου ανέβασαν στα ουράνια τον Τάσο και τον Σάκη Καδδίτη (φωτό δεξιά) από το Τραχήλι. Πανηγύρισαν με την ψυχή τους, αλλά δεν ευτύχησαν να δουν το Θρύλο Πρωταθλητή Ευρώπης για ακόμη μια φορά.
Ντου από Τούρκους
Με τα ίδια συναισθήματα έφυγε από την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία ο Στάθης Παπανδρέου (φωτό αριστερά), γιος του πρώην νομάρχη Εύβοιας Νίκου και της πρώην βουλευτού Ουρανίας. «Η στεναχώρια από την ήττα στον τελικό κράτησε μια στιγμή, αλλά η περηφάνια γι΄αυτή την ομάδα κρατάει για πάντα» είπε ο ίδιος στο egnomi.gr και συνέχισε:
«Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά παίξαμε έναν τελικό στην έδρα του αντιπάλου, με χορηγούς της διοργάνωσης Τούρκους. Σε ένα γήπεδο που είχε κατακλυστεί από αφηνιασμένους οπαδούς της Φενέρ».
Σύμφωνα με τον Στάθη, οι Τούρκοι ήταν αφηνιασμένοι καθ' όλη τη διάρκεια του Final-4. Όπως έγινε γνωστό, άλλωστε, έκαναν επιθέσεις κατά Ελλήνων οπαδών και τραυμάτισαν με μαχαίρι ένα από αυτούς.
«Επίθεση από καμιά 20αριά Τούρκους δέχθηκε και η παρέα μου. Μας ξεμονάχιασαν σε ένα αδιέξοδο δρομάκι και έψαχναν τα ρούχα μας για να δουν αν είμαστε οπαδοί του Ολυμπιακού. Ευτυχώς δεν φορούσαμε διακριτικά της ομάδας μας και γλιτώσαμε» σημείωσε ανακουφισμένος ο Στάθης Παπανδρέου.

















