Πούλαγαν ποτά - μπόμπες και άλλες ...μαϊμούδες 82 έμποροι

Πούλαγαν ποτά - μπόμπες και άλλες ...μαϊμούδες 82 έμποροι
11 Μαΐου 2017, 08:03
A+ A-
Συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας.

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε σε κοινή επιχείρηση της Interpol και της Europol, με την κωδική ονομασία «OPSON VI», για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών και υποβαθμισμένων τροφίμων και ποτών, δηλαδή προϊόντων «μαϊμού», όπως λέγονται στην καθομιλουμένη.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τον Δεκέμβριο 2016 μέχρι τον Μάρτιο 2017, με τη συμμετοχή 61 χωρών, από τις οποίες 21 ευρωπαϊκές.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν συνολικά 9.800 τόνοι, πάνω από 24,6 εκατομμύρια λίτρα και 13 εκατομμύρια τεμάχια απομιμητικών και υποβαθμισμένων προϊόντων, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 230 εκατομμύρια ευρώ.

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε ενεργά στην κοινή επιχείρηση, ενώ με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας συμμετείχαν σε αυτή και οι συναρμόδιες Αρχές της Χώρας μας (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.), Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ), Διεύθυνση Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων Τελωνείων).

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και οι αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας χειρίσθηκαν 71 υποθέσεις, για τις οποίες συνελήφθησαν 82 άτομα και κατασχέθηκαν:

Περίπου 47.439 λίτρα και 7.570 μπουκάλια διάφορων αλκοολούχων ποτών και ελαιόλαδου, 900.000 νωπά αυγά, 1.391 κιλά νωπό κρέας, 750 κιλά αχιβάδες, 160 κιλά χέλια, του προστατευόμενου είδους Anguilla Anguilla και 1.794 τεμάχια αναψυκτικών.

Επιστροφή