Παρίστανε τον αστυνομικό και ξάφρισε 40.000 ευρώ από ηλικιωμένο

Παρίστανε τον αστυνομικό και ξάφρισε 40.000 ευρώ από ηλικιωμένο
30 Απριλίου 2017, 17:05
A+ A-
Πήγε να ξεγελάσει και δύο γριούλες παριστάνοντας τον υπάλληλο της ΔΕΗ.    

Παρίστανε τον αστυνομικό 38χρονος απατεώνας στα Τρίκαλα και κατάφερε να ξεγελάσει ηλικιωμένο, από τον οποίο απέσπασε το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ.

Ο δράστης, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, κατηγορείται επίσης πως με παρόμοια μέθοδο επιχείρησε να εξαπατήσει και δύο γριούλες στην ίδια περιοχή, παριστάνοντας στην περίπτωση αυτή τον υπάλληλο της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος προσποιούμενος τον αστυνομικό, εξαπάτησε 79χρονο.  Με το πρόσχημα ότι το παιδί του ευθύνεται για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, κατάφερε να πείσει τον ηλικιωμένο να παραδώσει σε άγνωστο συνεργό του το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ, για την απεμπλοκή του από τις επικείμενες συνέπειες.

Τις επόμενες ημέρες εμφανίστηκε σε δύο ηλικιωμένες γυναίκες, ηλικίας 77 και 79 ετών, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, προσποιούμενος ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΗ και επρόκειτο να επιδιορθώσει βλάβη στους μετρητές ρεύματος των σπιτιών τους.

Ευτυχώς, οι δύο γυναίκες δεν ...τσίμπησαν και αρνήθηκαν να δώσουν χρηματικό ποσό για την επιδιόρθωση της υποτιθέμενης βλάβης, με αποτέλεσμα ο 38χρονος και οι συνεργοί του να αποχωρήσουν άπρακτοι.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητό του  38χρονου και ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων. 

Επιστροφή