ΙΣΤΙΑΙΑ: Πανηγύρι στο εκκλησάκι του Νεομάρτυρα Αγίου Δήμου του Αλιέως
Την Τρίτη 18 Απριλίου και την Τετάρτη 19 Απριλίου γιορτάστηκε και πάλι στη Βόρεια Εύβοια, η εορτή του Νεομάρτυρα Αγίου Δήμου του Αλιέως στο εκκλησάκι του στην θέση Παλιοκαμάρα της Ιστιαίας.
Φέτος συμπληρώνονται 30 έτη από τη θεμελίωση του Ιερού Ναού από το μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο (Βέργη). Πλήθος κόσμου από τη Βόρεια Εύβοια, τη Χαλκίδα και αλλού, προσήλθε τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό όσο και στην Θεία Λειτουργία για να τιμήσει τον Άγιο.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Φωκίδος, π. Νεκτάριος Καλύβας και κήρυξε το Θείο Λόγο ο Αρχιμανδρίτης π. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου, εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βατώντα Χαλκίδας.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε και κήρυξε το Θείο Λόγο ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Καλύβας. Στον εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν επίσης αρκετοί ιερείς των Αρχιερατικών Περιφερειών Νηλέως, Αιδηψού και Ιστιαίας.
Ακολούθησε λιτανεία της Ιερής Εικόνας και Αγίων Λειψάνων κατά την οποία τελέστηκε δέηση υπέρ αναπαύσεως των αειμνήστων Πελαγίας Μοναχής, καθηγουμένης της Ιερής Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων και Γεωργίου Μάκρα, κτήτορος του Ιερού Ναού.
Μετά το τέλος της λιτανείας το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Ιστιαίας «Αθανάσιος Κορφιάτης», χόρεψε για τους παρευρισκόμενους, παραδοσιακούς χορούς της Μικράς Ασίας στο προαύλιο του Ιερού Ναού.
Στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση και δόθηκε πλούσιο κέρασμα στους παρευρισκόμενους από τον ιδιοκτήτη του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνό Μάκρα ιεροκήρυκα της Ιερής Μητροπόλεως Χαλκίδος.
Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου- Σπανού, η δημοτική σύμβουλος Ουρανία Παπαδάκη- Παπανδρέου, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου, από τα γύρω χωριά αλλά και από τη Χαλκίδα, το Βασιλικό και Λίμνη, από όπου ήρθαν με τρία λεωφορεία.



















