Κέικ τριπλής ...αμαρτίας

Κέικ τριπλής ...αμαρτίας
31 Μαρτίου 2017, 08:00
A+ A-
Βανίλια-σοκολάτα-πραλίνα

Το ξέρω, το ξέρω, νηστεία έχουμε και δεν πρέπει να μιλάω για αμαρτία, αλλά όταν έχεις μπροστά σου ένα κομμάτι από το κέικ αυτό που έχει μέσα βανίλια, σοκολάτα και πραλίνα πως να μην αμαρτάνεις Θεέ μου...

 

Υλικά

2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο
5 αυγά
2 κ.γ. βανίλια
1½ στραγγιστό γιαούρτι (300 γρ.)
4 κ.σ. κονιάκ
2 πρέζες αλάτι
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 κ.σ. κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
250 γρ. άλλειμα σοκολάτας

 σοκολατάκια σπασμένα
300 γρ. σοκολάτα πραλίνα πολύ ψιλοκομμένη
άχνη για το σερβίρισμα

Τι κάνουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C.
Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψάκι
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά και να κρεμώσει. Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά χτυπώντας για αρκετή ώρα. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το γιαούρτι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε τη μίση ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε.
Παίρνουμε το μισό μείγμα βανίλιας και προσθέτουμε το κακάο. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί.
Ακουμπάμε στην επιφάνεια κουταλιές άλειμμα σοκολάτας και τα μισά σπασμένα σοκολατάκια. Απλώνουμε σε στρώση από πάνω το μείγμα βανίλιας.
Ψήνουμε στην κάτω σχάρα για περίπου 45', μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να φουσκώσει.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ψιλοκομμένη σοκολάτα για να λιώσει όσο είναι ζεστό.
Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με τα σπασμένα σοκολατάκια.

Μαγειρικές συμβουλές

Τα υλικά όταν φτιάχνουμε κέικ πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Οταν ρίχνουμε τα αβγά μέσα στο μείγμα πρέπει να τα χτυπάμε πολύ καλά γιατί έτσι εξουδετερώνεται η μυρωδιά του αβγού.

Επιστροφή