Πρώτη η Ελλάδα σε καισαρικές
Για άλλη μια φορά η Ελλάδα έχει την πρωτιά της. Αυτή τη φορά αφορά τον τρόπο γέννησης ενός παιδιού, δηλαδή αν θα έρθει στον κόσμο με φυσιολογικό τοκετό ή καισαρική.
Σύμφωνα με το πόρισμα του Eλληνικού παραρτήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στο σύνολο των γεννήσεων στην χώρα μας το 56,8% είναι με καισαρική τομή, την στιγμή που το μέσο ποσοστό είναι 15%.
Οπως ανέφερε και ο υπουργός υγείας, το γεγονός αυτό εκθέτει τις μητέρες σε κίνδυνο, αφού υφίστανται χειρουργική επέμβαση, αλλά επιβαρύνει ταυτόχρονα και το σύστημα υγείας.
Σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δημαρά για το θέμα, ο Ανδρέας Ξανθός το περιέγραψε σαν ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα που για να αντιμετωπιστεί πρέπει να γίνει μια καμπάνια ενημέρωσης για την άμβλυνση του φαινομένου, ενώ χαρακτηριστική είναι η αναφορά του για «ιατρικοποίηση» της γέννας.



















