Χρυσό deal για την Apivita

Χρυσό deal για την Apivita
12 Μαρτίου 2017, 18:04
A+ A-
Σε ισπανικά χέρια για 40 εκατ. ευρώ

Σε ισπανικά χέρια κατέληξε η ελληνική Apivita. Η Puig με έδρα την Βαρκελώνη είναι ο νέος ιδιοκτήτης, όπως μεταδίδουν τα Ισπανικά ΜΜΕ.

 

Το χρυσό deal έκλεισε στα 40 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία αφορά το πλειοψηφικό πακέτο της Apivita, με την οικογένεια Κουτσιανά να διατηρεί ποσοστό που εξασφαλίζει την καταστατική μειοψηφία.

 

Η Apivita ιδρύθηκε το 1979 από τους φαρμακοποιούς Νίκη και Νίκο Κουτσιανά και δραστηριοποιείται σε 15 χώρες. Η εξαγωγική της δραστηριότητα αντιστοιχεί στο περίπου 30% των συνολικών της πωλήσεων.

 

O όμιλος Puig δραστηριοποιείται στον κλάδο των Cosmetics με πωλήσεις που φτάνουν το 1,645 εκατ. ευρώ το 2015 και προϊόντα σε περισσότερες από 150 χώρες.

 

Η ισπανική εταιρεία έχει επίσης εξαγοράσει μάρκες όπως η Carolina Herrera, Nina Ricci, Paco Rabanne, Jean Paul Gaultier, Penhaligon’s και L’Artisan Parfumeur κλπ.

Επιστροφή