Ενημερωτικές ημερίδες από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ενημερωτικές ημερίδες από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
3 Μαρτίου 2017, 14:14
A+ A-
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για Ασφαλέστερο Διαδίκτυο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τον μήνα Φεβρουάριο από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ενημερωτικές ημερίδες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για Ασφαλέστερο Διαδίκτυο (Safer Internet Day).

Υλοποιήθηκαν 31 ημερίδες σε σχολεία, από τις οποίες 3 μέσω τηλεδιάσκεψης, 9 κατόπιν προσκλήσεως διαφόρων Φορέων, 2 σε Σχολές Αστυφυλάκων, ενώ υπήρξαν και 7 εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων στα Αστυνομικά Μέγαρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Τις ημερίδες παρακολούθησαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, σπουδαστές και δόκιμοι στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ώστε να ενημερωθούν για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου αλλά και τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικό Διευθυντή Γεώργιο Παπαπροδρόμου και εξειδικευμένους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενώ οι θεματολογίες που παρουσιάστηκαν διαφοροποιούνταν ανάλογα με το κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι, η Παγκόσμια Ημέρα για Ασφαλέστερο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) εορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο. Καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Viviane Reding, αρμόδια για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα Μέσα Επικοινωνίας, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά για τους κινδύνους που υπάρχουν στον κυβερνοχώρο. 

Επιστροφή