ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Ιδιωτικοποιούνται οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Ιδιωτικοποιούνται οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων
2 Μαρτίου 2017, 09:40
A+ A-
Ανακοίνωση κατά της απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την διαφωνία της με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, σχετικά με την δημιουργία «Κέντρου Κοινότητας» εξέδωσε ο συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» (στη φωτό ο επικεφαλής Βαγγέλης Σταματούκος).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6/9/16  ο Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου κ. Μπουραντάς, προχωράει στη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας υλοποιώντας πιστά τους σχεδιασμούς κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και ΕΕ.

Ουσιαστικά, η κυβέρνηση με αυτά τα κέντρα προωθεί με πιο οργανωμένο τρόπο ορισμένες παροχές για τους εξαθλιωμένους μέσα από τα παντός είδους ληξιπρόθεσμα ευρωπαϊκά προγράμματα που διαχειρίζονται την ακραία φτώχεια, ενώ φαίνεται ότι θεσμοθετεί τα «κοινωνικά» ιατρεία, φαρμακεία, παντοπωλεία κ.λπ.

Ο Δήμος Χαλκιδέων και ο κ. Παγώνης, στα πλαίσια υλοποίησης αυτών των σχεδιασμών «αναλαμβάνει» να υπογράψει συμφωνία με το Δήμο Κύμης –Αλιβερίου ως δήμος έδρα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 20/2/17 η πρόταση πέρασε ομόφωνα από όλες τις άλλες παρατάξεις εκτός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που καταψήφισε.

Η σύσταση Κέντρου Κοινότητας στους Δήμο αποτελεί μία άλλη μορφή ιδιωτικοποίησης των Κοινωνικών Υπηρεσιών, αφού όλες οι αρμοδιότητες του Κέντρου Κοινότητας αποτελούν ξεκάθαρη και πιστή αντιγραφή του συνόλου των αρμοδιοτήτων της Κοινωνικής Υπηρεσίας.»

Επιστροφή