Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται ότι έγδαρε με τα νύχια της διευθυντή του ΟΑΚΑ

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορείται ότι έγδαρε με τα νύχια της διευθυντή του ΟΑΚΑ
2 Φεβρουαρίου 2017, 19:00
A+ A-
Χαμός στην Επιτροπή Δεοντολογίας με την άρση της ασυλίας της Ελένης Αυλωνίτου.

Άνω -κάτω έγινε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, κατά την συζήτηση της άρσης της βουλευτικής ασυλίας της Ελένης Αυλωνίτου, η οποία είναι κατηγορούμενη για υπόθεση που συνέβη πριν από πέντε χρόνια, όταν η ίδια δεν ήταν μέλος του κοινοβουλίου!

Συγκεκριμένα το επεισόδιο έγινε το 2012 με εμπλεκόμενους την τότε ερευνήτρια Ελένη Αυλωνίτου και τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) στο ΟΑΚΑ Σταύρο Χάντζο

Οι δύο πρωταγωνιστές αλληλομηνύθηκαν ενώ η μηνυτήρια αναφορά του κ. Χάντζου που εξετάστηκε από την επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής υποστηρίζει ότι η κυρία Αυλωνίτου χειροδίκησε εναντίον του.

Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι η Ελένη Αυλωνίτου τον έγδαρε με τα νύχια της αρχικά και στη συνέχεια τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ για τις πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα, τότε η σημερινή βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε οδηγηθεί στο αυτόφωρο, αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί. Μετά την εκλογή της η υπόθεση διαβιβάστηκε στην Βουλή προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο άρσης της βουλευτικής της ασυλίας.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης εξηγήθηκε πως η υπόθεση δεν αφορά την τέλεση άσκησης των βουλευτικών της καθηκόντων και ως εκ τούτου πρέπει να επιστραφεί στην Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω. 

Όμως, η κ. Αυλωνίτου, που εμφανίστηκε στην συνεδρίαση, υποστήριξε πως η εις βάρος της δίωξη έχει πολιτικά κίνητρα, καλώντας τα μέλη της επιτροπής να την προστατέψουν. 

Αρχικά, τα επιχειρήματα της βουλευτού δεν έπεισαν την πλειοψηφία καθώς εκτός της αντιπολίτευσης υπέρ της άρσης ψήφισαν και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Λίγο πριν την λήξη της διαδικασίας όμως ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος πέτυχε την αναβολή της με το πρόσχημα ότι απαιτείται ειδική συνεδρίαση.

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, η Επιτροπή πρέπει να εξετάσει εάν πρέπει να προστατεύονται οι βουλευτές οι οποίοι αν και δεν είχαν τη βουλευτική ιδιότητα διώχθηκαν με πολιτικά κίνητρα.

Επιστροφή