Ελεγκτές κυνηγούν παράνομα POS

Ελεγκτές κυνηγούν παράνομα POS
28 Ιανουαρίου 2017, 18:05
A+ A-
Κρούσματα απάτης στις συναλλαγές με κάρτες

Κρούσματα απάτης καταγράφονται στις συναλλαγές με κάρτες και το Υπουργείο Οικονομικών απαντάει με εντατικούς ελέγχους στην αγορά για παράνομα συστήματα πληρωμών (POS) .

 

Ο υπάλληλοι που διενεργούν τους ελέγχους ζητούν στοιχεία από τους ελεγχόμενους που διαθέτουν POS, από τα οποία να αποδεικνύεται η προέλευση του πάροχου υπηρεσιών πληρωμής προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τα μηχανήματα έχουν εγκατασταθεί από αλλοδαπό πάροχο υπηρεσιών.

 

Οι ελεγκτικές αρχές είχαν εντοπίσει από το καλοκαίρι εταιρεία που διακινούσε μέσω Βουλγαρίας POS, παρακάμπτοντας την Εφορία και το τραπεζικό σύστημα. Οι επιχειρηματίες που τα είχαν προμηθευτεί είχαν τη δυνατότητα, μέσω αυτών, να παρακάμπτουν τα capital controls.

Με την κάρτα που προμηθεύονταν μαζί με τα μηχανήματα μπορούσαν να κάνουν αναλήψεις μετρητών έως 15.000 ευρώ τον μήνα και να αποστέλλουν σε τράπεζες του εξωτερικού επίσης έως 100.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ μπορούσαν και να φοροδιαφεύγουν.

Επιστροφή