Κασεροκροκέτες
Τι Αριάδνη, τι Βίκτωρ, ο Ελληνας ξέρει να τρώει και να διασκεδάζει. Αν λοιπόν έχετε καλή παρέα, τσιπουράκι και όρεξη για ...κουβεντούλα οι κασεροκροκέτες είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό.
Τι θα χρειαστούμε:
(τα υλικά είναι περίπου για 40 κομμάτια):
• 400 γραμ. κασέρι τριμμένο
• 100 γραμ. γκούντα τριμμένη
• 50 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
• 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
• 3 κουτ. σούπας κοφτές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• μοσχοκάρυδο
• ρίγανη
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο μισό - μισό για το τηγάνισμα
Τι θα κάνουμε:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα τριμμένα τυριά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά, έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, σε μέγεθος καρυδιού, τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο και τα βάζουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 1 ώρα, να σφίξουν. Bάζουμε και τα δύο λάδια (ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο) σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουν τα λάδια και σερβίρουμε.