Έστειλαν πίσω στις χώρες τους 1488 αλλοδαπούς τον Δεκέμβριο
Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, άλλοι 1.488 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Δεκέμβριο.
Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (717 άτομα), το Πακιστάν (213 άτομα), το Μαρόκο (75 άτομα), τη Γεωργία (74 άτομα), την Αλγερία (73 άτομα), το Ιράκ (63 άτομα), το Ιράν (51 άτομα) και το Αφγανιστάν (50 άτομα).
Σημειώνεται ότι στη διάρκεια του 2016 επιστράφηκαν συνολικά στις χώρες καταγωγής τους 19.151 άτομα.



















