Χριστούγεννα με πατινάζ

Χριστούγεννα με πατινάζ
29 Δεκεμβρίου 2010, 09:15
A+ A-
Στο σπίτι, για καφέ με φίλους ή στην παγόπιστα για πατινάζ. Διαβάστε πώς γιόρτασε η νεολαία τα Χριστούγεννα.  

Τα φετινά Χριστούγεννα δεν ήταν για ... πολλά-πολλά, λόγω της οικονομικής κρίσης. Βόλτες στην Αράχωβα, διασκέδαση σε μεγάλες πίστες της Αθήνας ή ρεβεγιόν σε σικ εστιατόρια είναι δραστηριότητες για λίγους και εκλεκτούς.

Η πλειοψηφία των Χαλκιδέων πέρασε τα Χριστούγεννα στο σπίτι, με οικογενειακή ατμόσφαιρα για βόλτα πήγε μέχρι την ... παραλία, για ρεβεγιόν το πολύ-πολύ στα μπαράκια της πόλης και όσο για ...πίστα, μια χαρά είναι η παγόπιστα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.

Από το ρεπορτάζ του egnomi, περί του θέματος, προκύπτουν τα παραπάνω και αν δεν μας πιστεύετε ιδού οι σχτικές δηλώσεις. Η Μάρθα Θάνου και η Ανασταλένα Κοκκίνου μας λένε: 

" Φέτος όπως και πέρσι, φάγαμε με τους γονείς μας στο παραδοσιακό οικογενειακό γεύμα και στη συνέχεια κάναμε πατινάζ στον πάγο, από το απόγευμα ως το βράδυ. Τώρα πλέον μας έγινε συνήθεια και κάθε χρόνο γιορτάζουμε έτσι."

Σε καφετέρια της παραλίας βρίσκουμε δύο φίλους να παίζουν τάβλι. Είναι οι Θανάσης Ζαφειρίου και Νίκος Θάνος. Ο πρώτος ήταν καλεσμένος στο σπίτι του δεύτερου, έφαγαν παρέα και μετά βγήκαν για καφέ στην παραλία, στην καφετέρια που είναι το στέκι τους γιορτή-καθημερινή.

Στην παραλία βρήκαμε και δύο συνονόματες φίλες , την Ελένη Πιστιόλη και την Ελένη  Καρκαντελίδη. Η πρώτη αποτέλεσε την εξαίρεση του κανόνα, που ήθελε όλους να μένουν στη Χαλκίδα, αφού πήγε στο Μεσολόγγι.

"Πέρασα υπέροχα-μας λέει η Ελένη- στο Μεσολόγγι. Είναι ο χριστουγεννιάτικος προορισμός μου κάθε χρόνο, γιατί λατρεύω τα σοκάκια του." Η φίλη της πάντως έμεινε στη Χαλκίδα και το έριξε στην ...υπνοθεραπεία. Γιατί, μας εξηγεί η ίδια:" Κοιμόμουν όλη μέρα για να έχω δυνάμεις το βράδυ. Πήγα σε κλαμπ της πόλης και διασκέδασα μέχρι το άλλο πρωί."  

 


Επιστροφή