Χοροί, τραγούδια και κεράσματα

Χοροί, τραγούδια και κεράσματα
28 Δεκεμβρίου 2010, 08:43
A+ A-
Ξεχωριστό χρώμα στην πόλη έδωσαν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου " Τ' αλωνάκι". 

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, εκατοντάδες μέλη του συλλόγου «Τ’ αλωνάκι»  ξεχύθηκαν στους δρόμους της Χαλκίδας και έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην πόλη την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου.

Τα μέλη του συλλόγου τραγούδησαν κάλαντα από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας και χόρεψαν τα ρογκάτσια, το ντιβιτζή, τη γκαμήλα και άλλους χορούς του δωδεκαήμερου, κάτω από τους ήχους του κλαρίνου, της γκάιντας, της τσαμπούνας, του βιολιού, του ταμπούρλου, του λαγούτου και του κεμετζέ.

Ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές κερνούσαν τους περαστικούς με τσίπουρο και γλυκά, συμβάλλοντας στη δημιουργία γιορτινού κλίματος. Το βράδυ της ίδιας μέρας τα μέλη του συλλόγου συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής Πεζικού.

Η νεοσυσταθείσα ομάδα του δημοτικού τραγουδιού τραγούδησε κάλαντα και οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν παραδοσιακά μέχρι αργά το βράδυ. Την επόμενη μέρα,
 παραμονή των Χριστουγέννων, παιδιά του συλλόγου τραγούδησαν κάλαντα στη γειτονιά τους και σε κεντρικούς δρόμους της Χαλκίδας. Το ίδιο θα γίνει και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.


Επιστροφή