Ξυλοκόπησαν 15χρονο οκτώ συμμαθητές του και βιντεοσκόπησαν τον ξυλοδαρμό

Ξυλοκόπησαν 15χρονο οκτώ συμμαθητές του και βιντεοσκόπησαν τον ξυλοδαρμό
19 Οκτωβρίου 2016, 09:04
A+ A-
Σοβαρό περιστατικό ενδοσχολικής βίας, που έφτασε μέχρι τον Εισαγγελέα.

Δεκαπεντάχρονος μαθητής Γυμνασίου της Κω έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από οκτώ συμμαθητές του και το περιστατικό βιντεοσκόπησαν άλλοι μαθητές, οι οποίοι ήταν παρόντες στο επεισόδιο.
 
Το περιστατικό συνέβη έξω από το 2ο Γυμνάσιο της Κω, όταν το θύμα, μαθητής της Γ' τάξης, ζήτησε από συμμαθητή του μικρότερου αδελφού του, 14 ετών, που φοιτά στο 1ο Γυμνάσιο, να σταματήσει να τον παρενοχλεί.

Το γεγονός εξόργισε τον 14χρονο και την επόμενη ημέρα προέτρεψε οκτώ συμμαθητές του να στήσουν καρτέρι στον 15χρονο, έξω από το σχολείο του, όπου του επιτέθηκαν, χτυπώντας τον με μανία στο πρόσωπο και στο σώμα. 

Μετά το περιστατικό, ο 14χρονος ηθικός αυτουργός της επίθεσης τιμωρήθηκε με τριήμερη αποβολή από τον διευθυντή του σχολείου, ενώ οι γονείς των παιδιών που ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό κλήθηκαν από τον εισαγγελέα. 

Οι γονείς του θύματος προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνύσεις, ενώ παράλληλα ζήτησαν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Τον αποτροπιασμό του για τον ξυλοδαρμό του μαθητή εξέφρασε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ιπποκρατείου Γυμνασίου, καταδικάζοντας κάθε μορφή βίας εντός της σχολικής κοινότητας.

 

Επιστροφή