Με μαντζούνια, βότανα και ευχές απέσπασαν 1500 ευρώ από δύο γυναίκες

Με μαντζούνια, βότανα και ευχές απέσπασαν 1500 ευρώ από δύο γυναίκες
17 Οκτωβρίου 2016, 07:22
A+ A-
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες-μέλη της σπείρας και αναζητούνται δύο άντρες.

Στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, δύο γυναίκες, ηλικίας 62 και 37 ετών, κατηγορούμενες για απάτη, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για το ίδιο αδίκημα σε βάρος δύο αντρών συνεργών τους, ηλικίας 39 και 37 ετών.

Όπως αναφέρεται από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι δύο άντρες στο πλαίσιο γνωριμίας με 62χρονη και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη συναισθηματική της κατάσταση λόγω ασθένειας συγγενικού της προσώπου, προσφέρθηκαν να τη φέρουν σε επαφή με άτομα που δήθεν είχαν την ικανότητα πλήρους θεραπείας της ασθένειας.

Μετά από συμφωνημένη συνάντηση, οι δύο συλληφθείσες μετέβησαν στο σπίτι της 62χρονης, στην οποία βρισκόταν και η 45χρονη κόρη της, όπου με τη μέθοδο της μαγγανείας, τη χρήση βοτάνων - μαντζουνιών και το διάβασμα ευχών, κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ.

Παράλληλα, οι γυναίκες-δράστες έπεισαν μητέρα και κόρη ότι έπρεπε να καταβάλουν επιπλέον το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ σε δεύτερη συνάντηση που θα πραγματοποιούνταν μεταξύ τους.

Ευτυχώς στη δεύτερη συνάντηση παραβρέθηκαν και αστυνομικοί (μετά την καταγγελία που έκαναν οι δύο γυναίκες αντιλαμβανόμενες την απάτη), οι οποίοι συνέλαβαν την 62χρονη και την 37χρονη. 

Στην κατοχή των γυναικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν προς τέλεση της απάτης, το χρηματικό ποσό των 545 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. Το προανακριτικό έργο διεξάγει το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Επιστροφή