ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ-ΑΥΛΙΔΑ 2-1: Άρχισε η αντεπίθεση για να βγάλει το αρνητικό πρόσημο

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ-ΑΥΛΙΔΑ 2-1: Άρχισε η αντεπίθεση για να βγάλει το αρνητικό πρόσημο
9 Οκτωβρίου 2016, 21:08
A+ A-
Πρώτη νίκη για τους "πράσινους".

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Ηρακλής Ψαχνών που προσπαθεί να βγάλει από πάνω του τον βραχνά της τιμωρίας των -6 βαθμών.

Μετά τη σημερινή νίκη, το αρνητικό πρόσημο παραμένει, καθώς ο Ηρακλής έχει -2 βαθμούς, όμως, όλα δείχνουν ότι άρχισε η ...πράσινη αντεπίθεση.

Ο Ηρακλής που ξεκίνησε με δύο ήττες στο πρωτάθλημα (από την Ερέτρια εκτός και από την ΑΕΚ Χαλκίδας εντός), την περ. αγωνιστική απέσπασε ισοπαλία στον Βατώντα και σήμερα -έστω και αγχωτικά- νίκησε την Αυλίδα με πρωταγωνιστή της τελευταίας στιγμής τον Τάσο Μαναρίτσα.

Στον Βατώντα ο Μαναρίτσας με γκολ προς το τέλος είχε ισοφαρίσει για τους Ψαχνιώτες, ενώ σήμερα με γκολ από το σημείο του πέναλτι στην τελική ευθεία του ματς χάρισε στην ομάδα του την πολύτιμη νίκη.

Το α' ημίχρονο δεν έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις με τον Ηρακλή να καταγράφει κάποιες τελικές προσπάθειες, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στον αντίποδα, η Αυλίδα προσπάθησε να διαφυλάξει τα νώτα της και να χτυπήσει στην κόντρα με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Το β' ημίχρονο ξεκίνησε με δύο γκολ, ένα για κάθε ομάδα.

Στο 48'  ο Παναγιώτης Σκριβάνος του Δημ. μπήκε ωραία από πλάγια κι έδωσε στον Ντούμα, ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στον Ηρακλή κάνοντας το 1-0.

Η απάντηση της Αυλίδας όμως, ήταν κάτι περισσότερο από άμεση.

Με τη σέντρα (49') η ομάδα από το Βαθύ κέρδισε ένα φάουλ κι ο Βαρσαμάς με μακρινό σουτ έκανε το 1-1, καθώς ο Ανδρούτσος εκτίμησε ...λανθασμένα την πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στο βάθος της εστίας του.

Τελικά ο Ηρακλής παρά την ...παγωμάρα της ισοφάρισης κατάφερε να ξαναβρεί δίχτυα στο 81'.

Αυτή τη φορά από λάθος του τερματοφύλακα της Αυλίδας Βασιλείου οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι. 

Ο Βασιλείου έδειξε να ελέγχει την μπάλα σε σέντρα που έγινε από τα πλάγια, αλλά η στρογγυλή θεά του έφυγε από τα χέρια και ο Μαναρίτσας που καιροφυλακτούσε ...όπλισε για να πυροβολήσει. Ο Βασιλείου τον ανέτρεψε, το πέναλτι καταλογίστηκε και ο Μαναρίτσας το μετέτρεψε σε γκολ για το 2-1.

Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του αγώνα οι δύο γκολκίπερ πήραν το αίμα τους πίσω. Αρχικά, ο Βασιλείου αντέδρασε θαυμάσια σε δυο φάσεις που έγιναν από τους γηπεδούχους αποκρούοντας σουτ των Σκριβάνου και Γκάβαλη, ενώ κι ο Ανδρούτσος ...κράτησε τη νίκη του Ηρακλή στο 89' όταν απέκρουσε εκπληκτικά ξαφνικό σουτ του Καλοχωρίδη.

Η Αυλίδα από το 87' έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Δουρδουβέλα.

Αριστος ήταν ο Γ. Λάμπρου και οι βοηθοί του Κωνστάντιος, Σοφίου.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ (Τάκης Σπυρόπουλος): Ανδρούτσος, Παν. Σκριβάνος του Λ. (72' Γκάβαλης), Δούλος, Μαρίνος, Κ. Μπουρνάζος, Τουρκοχωρίτης, Ντούμας (82' Μουτουσίδης), Γκούρλας, Μαναρίτσας, Παπαδόπουλος, Παν. Σκριβάνος του Δημ. (91' Γ. Μπουρνάζος).

ΑΟ ΑΥΛΙΔΑΣ (Τάσος Ταυταρίδης): Βασιλείου, Τζαφέρος, Βισβίνης (87' Μπαϊμπάκης), Καρλατήρας, Δουρδουβέλας, Κάκιος, Στέργκου, Καλοχωρίδης, Χιούσκα, Βαρσαμάς, Κουτσαυλής.

Επιστροφή