15χρονος μαχαίρωσε αστυνομικό
1 Σεπτεμβρίου 2016, 11:41
Μετά από περιπετειώδη καταδίωξη.
Το πανελλήνιο έχει συγκλονίσει το περιστατικό με το 15χρονο αγόρι που μαχαίρωσε στο στήθος αστυνομικό και παραλίγο να τον σκοτώσει. Ο ανήλικος δράστης ήταν συνεπιβάτης σε δίκυκλο όταν έπεσε σε μπλόκο και μετά από καταδίωξη τραυμάτισε τον ένστολο άντρα.
Το μηχανάκι οδηγούσε συνομήλικος του δράστη. Όταν ο αστυνομικός τού έκανε σήμα να σταματήσει, αυτός τον απέφυγε με ένα ελιγμό και τότε ξεκίνησε η καταδίωξη.
Κάποια στιγμή κι ενώ βρισκόταν εν κινήσει με το περιπολικό, ο αστυνομικός άνοιξε την πόρτα από το αυτοκίνητο για να κλείσει το δρόμο του δικύκλου. Τότε, ο συνεπιβάτης κλότσησε την πόρτα, χτυπώντας τον στο κεφάλι.
Ο αστυνομικός ζαλίστηκε, αλλά συνέχισε την καταδίωξη και κατάφερε να πλησιάσει τους ανήλικούς για άλλη μια φορά. Ο συνεπιβάτης, όμως, του δικύκλου έβγαλε σουγιά και τον χτύπησε στο στήθος, λίγα εκατοστά μακριά από την καρδιά, «με ξεκάθαρη ανθρωποκτόνο πρόθεση», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία.
Αιμόφυρτος ο αστυνομικός έβγαλε το υπηρεσιακό περίστροφο και πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή του.
Στο μεταξύ, ο 15χρονος οδηγός συνελήφθη για αντίσταση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις του ΚΟΚ. Συνελήφθησαν και οι γονείς του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.
Ο συνεπιβάτης του, που διέφυγε της σύλληψης, παραδόθηκε αργότερα στην Αστυνομία και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.




















